Jordanaz.reismee.nl

St. Petersburg

Rustige dag. Lekker uitgeslapen en ontbeten. We namen meteen de metro om zo naar onze eerste bestemming te gaan. De overdekte markt met fruit, kaas en halve ontvelde varkens (foto komt later). Daarna zijn we bij een super grote mall geweest waar alles te krijgen is. Bij een France eettent hebben we vervolgens gegeten. Dave heeft daar zijn lekkerste omelet ever gegeten, niet normaal en dat in Rusland. Elki-palki restaurant, hier hadden we onze eerste wodka gedronken. We aten weer daar en hebben heerlijk gegeten. Joris had last van zijn voet dus gingen we maar weer naar de Iris pub om rustig te zitten. We kwamen aan de bar te zitten en raakte met twee Russen aan de praat. Een daarvan dronk echt alles door elkaar. Hij kreeg een helm op en zes glazen voor zich met absint, whisky, wodka en nog drie andere sterke dranken. Steeds werd er een glas met drank op zijn helm geketst en daarna moest hij het opdrinken. Na zes keer dit herhaald te hebben wilde hij nog meer. En ze vroegen een paar dames die mee wilde doen. Wij hadden ondertussen met die gast en een vriend van hem gesproken over de vergelijkingen tussen Rusland en Nederland. Het werd later en we hadden ongeveer 1,5 liter bier achter onze kiezen. De klok sloeg kwart voor elf en wij moeste naar ons hotel om vervolgens op de trein gezet te worden. Een laatste rit door het nachtelijk St. Petersburg met de taxi ging snel. Bij het station aangekomen kwamen we bij ons wagon en werd er duidelijk aangeven hoe alles werkte. We sliepen met nog een Nederlandse jongen en een Russisch dame in een coupe. Een helze nacht, vooral Dave kon niet slapen.

Reacties

Reacties

Peter

Dus schijnbaar was het alcoholpromillage niet hoog genoeg om een 'knock out'-effect te veroorzaken voor een goede nachtrust... Weer een les erbij! ;-)

Leuk jongens. Mooie verhalen om te lezen. Ga zo door! :-))

Gr.


Peter!

Joris

We gaan morgen daarom ook wodka in slaan voor de trein reis naar Irkoets.

Willemyn

Moeders, in het algemeen, vinden de wodka verhalen erg spannend! Heb een mooie reis de komende dagen, de uitzichten zullen prachtig zijn! en ik zal duimen voor een goede nacht rust. Liefs je zus

Mehrnaz

Ik hoor het alweer... shoppen, wodka, bier... goed cultureel bezig dus ;)
x naz

paps

Wat een hart verwarmende verhalen in die ijskoude lucht!!!!
Fantastisch. Ik wil jullie wel eens zien in die russische kleding. Helemaal wit bestoven door de poedersneeuw, opgewaaid door de sneeuwstormen, en de ijspegels onder je neus. St Peterburg heeft prachtige, kleurrijke bouwwerken zowel van buiten als van binnen. Moskow zal er niet voor onderdoen. Waarom/waardoor worden de neuzen zo rood??????????? En dit is nog maar een begin. Wat voor een vacantiereis moet het dan wel niet worden?
Veel groetjes, paps.

Peter en ineke postma

Hoi Dave en vrienden:wij volgen jullie met veel plezier

wat een geweldige ervaringen!!

Heel veel plezier!

Piet en Marianne Ketelaars

He Dave en vrienden; Wat een schitterende reis.......
Geweldig om te lezen hoe het met jullie gaat.
Wij wensen jou Dave en je vrienden nog een voorspoedige reis. Door jullie reisverslag blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Groetjes Piet en Marianne

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!